Wij, Jij en Ik Samen

Wij Jij en Ik Samen.jpg

Een uitkomst van psychologisch onderzoek is dat mensen behoefte hebben aan erkenning en verbondenheid. We willen zowel ertoe doen als erbij horen. Voor die balans in behoeften hebben wij elkaar nodig, jij en ik. Daar kunnen we samen voor zorgen.

Mensen kunnen zichzelf erkennen en van anderen erkenning krijgen.
Dat kan in het privéleven zijn, maar ook op het werk. Bij zelf erkenning ervaren we zelfvoldoening, we zijn tevreden over onszelf. Bij erkenning door anderen voelen wij ons gewaardeerd. Jij en ik kunnen onszelf en elkaar waarderen voor wat we doen. Samen kunnen we elkaars behoeften vervullen en ons daardoor verbonden voelen. Dat doen we ook in het privéleven met partners, kinderen, vrienden en in een organisatie met collega’s.
We zijn zo voor elkaar van betekenis.

Werken kan onze behoeften aan erkenning en verbondenheid vervullen. We voeren taken uit en werken samen. Daardoor ervaren we zelfvoldoening en waardering van anderen. Dit houdt in dat mensen idealiter zowel taakgericht als relatiegericht zijn. Helaas is dat niet met ieder mens het geval.

Er zijn mensen die onbewust meer taakgericht dan mensgericht zijn of juist andersom. Taakgerichte mensen zijn vooral gefocust op taken, doelen en prestaties. Mensgerichte mensen stellen eerder de onderlinge relatie centraal door het tonen van waardering en het bieden van hulp. Organisaties die vooral uit taakgerichte mensen bestaan of, andersom, vooral uit mensgerichte mensen, zijn niet in balans. Dat is niet goed voor de continuïteit van de organisatie, en evenmin voor de werksfeer en het welzijn van de medewerkers.

Mijn dienstverlening is erop gericht om mensen en organisatie in balans te brengen zodat ze kunnen floreren.

Meer informatie?

U kunt mij bellen op 06-51615400, mailen of het ingevulde contactformulier verzenden.